Vragen? Mail ons | Support | Contact

Youtube

Inloggen op Control Panel

Wat is een subdomein?

Categorie: Domeinnamen

Een subdomein is het gedeelte van het adres dat voor uw domeinnaam kan staan (wat in de meeste gevallen www is). Een webadres met een subdomein kan er bijvoorbeeld als volgt uit zien: http://subdomein.domeinnaam.nl.

Bij alle Watsnel.nl hosting pakketten kunt u een aantal subdomeinen aanmaken. Elk subdomein krijgt een eigen plek binnen uw FTP-account waar u een eigen website kunt plaatsen. Zo kunt u bijvoorbeeld iedere persoon binnen uw familie of afdeling van uw bedrijf een eigen website geven. Als subdomein kan een naam, specialistatie of hobby worden gekozen en aan het domein worden gekoppeld. Gemakkelijk te onthouden en te bereiken voor iedereen!

Hoe kan ik een subdomein toevoegen?

Wanneer u naar uw control panel gaat, selecteert u het gewenste domein waaraan het subdomein zal worden toegevoegd. Kies voor de optie "subdomains" en vervolgens "add new subdomain". In het lege veld kunt u de gewenste naam voor het subdomein opgegeven. Bij de overige opties kunt u inlogggevens en schrijfruimte toekennen specifiek voor dat subdomein. Klik op "OK" om de wijzigingen door te voeren.

Wat hebben subdomeinen nog meer als voordeel?

Omdat zoekmachines ook waarde hechten aan een plaatsing van een zoekterm in de URL (web adres) kunt u uw subdomein uw belangrijkste zoekterm laten bevatten. Wanneer er geen vrije domeinnaam meer was met uw term is dit een zeer goed alternatief.