Vragen? Mail ons | Support | Contact

Youtube

Inloggen op Control Panel

Kan ik elke domeinnaam registreren?

Categorie: Domeinnamen

Ja, elk domeinnaam is te registreren - mits deze nog vrij is voor registratie.

Kan ik speciale tekens gebruiken in de domeinnaam?

Alleen het gebruik van letters (a-z), cijfers (0-9) en koppeltekens (-) is toegestaan. Een domeinnaam kan niet beginnen, of eindigen met een koppelteken '-'. Ook niet toegelaten zijn domeinnamen van minder dan twee (2) karakters of meer dan drieënzestig (63) karakters alsook namen met '-' op de derde en vierde positie.

Wanneer u een geldige domeinnaam heeft gevonden, dient u er op toe te zien dat deze ook voldoet aan de wettelijke voorschriften. Bij sommige extensies mag u bijvoorbeeld niet de handelsnaam van iemand anders gebruiken.

Hoe kan ik een domein registreren?

Kies een webhosting pakket naar keuze en kies je eigen gewenste domeinnaam. Na betaling wordt je domein geregistreerd en het hostingpakket aan het domein gekoppeld.

Hoeveel tijd kost het om mijn domein te registreren?

Per domein extensie is de tijd voor het registratieproces anders. Variërend van direct actief (voorbeeld: .be/.eu) tot 24 uur (voorbeeld: .nl).

Ik wil mijn domein registreren voor langer dan 1 jaar. Is dat mogelijk?

Ja, u kunt direct voor 2 jaar een domeinnaam registeren inclusief het gewenste hostingpakket. Als het domein dreigt te verlopen worden er ruimschoots van te voren herrinneringen verstuurd zodat het domein ook voor de komende jaren in veiligheid kan worden gesteld.

Moet ik een subdomein als apart domein registreren?

Nee, een subdomein is een toevoeging op je eigen geregistreerde domein. Je kunt tot 10 subdomeinen toevoegen aan je eigen domeinnaam vanuit het Plesk control panel.

Goedkoop een domein registreren