Vragen? Mail ons | Support | Contact

Youtube

Inloggen op Control Panel

Domeinnaam verhuizen

Betaalt u teveel voor een domeinnaam? Wilt u al uw domeinnamen overzichtelijk op één plek hebben? Dan is dit het moment om uw domeinnaam of domeinnamen te verhuizen naar Watsnel. Bovendien is het verhuizen naar Watsnel gratis en betaalt u alleen maar voor de domeinnaam registratie.

Met de ondersteuning van het Watsnel team wordt een domeinnaam snel overgezet. Het enige wat u moet doen is een verhuis verzoek indienen en Watsnel te voorzien van de juiste registratie informatie.

Hoe werkt het verhuizen?

Allereerst moet u zeker weten dat een domeinnaam ook echt van u of de organisatie waar u voor optreed is. Alleen dan kunt u de domeinnaam verhuizen naar een andere registrar. (registrar is het bedrijf dat de domeinnamen voor u registreert en beheert).

Voor een .nl domeinnaam kunt u dat eenvoudig controleren via de SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). De SIDN is de Nederlandse organisatie achter het .nl domein. U kunt uw reeds geregistreerde .nl domeinnaam via de SIDN Whois (Wie is) pagina controleren.

Voor andere domeinnaam extensies zoals .com, .eu, .be enz zijn er allemaal losse mogelijkheden om de Whois van de domeinnaam te controleren.

.com whois, klik hier  en vul de domeinnaam + .com in
.be whois, klik hier en vul de domeinnaam in zonder www en zonder .be
.eu whois, klik hier en vul de domeinnaam in zonder www en zonder .eu

Er zijn zoals u waarschijnlijk weet heel veel domeinnaam extensies en allen hebben ze weer een iets andere manier van verhuizen en controleren wie de eigenaar is. Kunt u die informatie niet vinden dan helpen wij u uiteraard graag verder met de verhuizing naar Watsnel. Neem in dat geval contact op met onze klanten service.

U bent de eigenaar

Nu u weet dat u de eigenaar bent van de domeinnaam en deze naar Watsnel wil verhuizen kunt u starten met het verhuis proces.

Om een domeinnaam te verhuizen heeft u in de meeste gevallen een autorisatie code of een token van de huidige registrar nodig. Voor meer info daarover kunt u informeren bij uw huidige registrar en hem of haar verzoeken u de autorisatiecode of token aan te reiken.
De registrar is het bedrijf waar u nu de domein naam heeft staan.

U kunt nu beginnen met de verhuizing van uw domeinnaam naar Watsnel.

Het verhuizen van de domeinnaam

Op de Watsnel website kunt op verschillende plaatsen een domein check doen of u gaat direct naar de bestel pagina.

Vul de te verhuizen domeinnaam in en doe een domeincheck. U zult als het goed is zien dat de domeinnaam al bezet is want u bent tenslotte de eigenaar.
In het overzicht ziet u aan het einde van de domeinnaam een vraag staan of u de eigenaar bent. U kunt daar dan op verhuizen link klikken.

Er verschijnt dan een pop up venster waarin de autorisatie code kunt invoeren en de verhuizing kunt afronden. U kunt nu uiteraard ook direct een webhosting pakket aan de domeinnaam koppelen.

Nog geen autorisatie code of token?

Mocht u de autorisatiecode of token nog niet hebben ontvangen van uw huidige registrar dan kunt u toch het verhuisproces bij Watsnel opstarten.
U dient dan zodra u de autorisatie code heeft dit door te geven aan klantenservice van Watsnel met vermelding van de betreffende naam en dan zal Watsnel het proces voltooien.

Nog even voor alle duidelijkheid.

U kunt dus wel een verhuizing aanvragen zonder de autorisatie code of token maar Watsnel wacht met de verhuizing tot dat u deze gegevens heeft aangereikt via de mail.

U heeft meerder domeinnamen die moeten worden verhuist.

Voor de verhuizing van meerdere domeinnamen dient per domeinnaam verhuizing een aparte bestelling uit te voeren.

Meerjarig vastleggen

Het vastleggen van de domeinnaam voor meer dan 1 jaar is niet direct mogelijk tijdens de verhuizing van de domein naam. U kunt dit uiteraard wel doen bij verlenging na een jaar en zo gebruik maken van de aantrekkelijke korting.

En nu voor een .nl, .be, com enz

Het verhuis proces is niet voor alle domeinnaam extensies (.nl, .com, .be, .eu enz) hetzelfde en hierover kunt de juiste informatie vinden bij de Veel gestelde vragen.
Mocht u uw vraag daar niet terug vinden dan helpen wij u natuurlijk graag verder. Neem dan contact op met klantenservice@watsnel.nl

Graag niet vergeten

Vergeet niet het abonnement op de domeinnaam en de eventueel gekoppelde webhosting diensten op te zeggen bij de oude provider.

Handig om te weten

Wist u dat indien u een .com, .net, .org, .info of .biz domein naar Watsnel.nl verhuist u wel 1 jaar registratiefee betaalt, maar dat de huidige verloop datum van uw domeinnaam mee wordt genomen en met 1 jaar wordt verlengd? Dat betekent dat u, indien uw domeinnaam per 1 oktober 2011 verloopt, pas 1 oktober 2012 weer opnieuw betaalt voor de registratie.

Watsnel.nl is een van de weinige providers die deze service biedt voor deze extensies.

Nog even op een rij

  • zoek uit of de domeinnaam op uw naam staat en noteer de registratie gegevens.
  • vraag bij de huidige registrar de autorisatie code of token aan die nodig voor de verhuizing.
  • zeg uw domeinnaam en eventueel het bijbehorende webhosting acocunt bij uw oude provider op.
  • en heeft u hulp nodig dan helpen wij u graag.