Vragen? Mail ons | Support | Contact

Youtube

Inloggen op Control Panel

Upgrade Php naar 5.3

Gepubliceerd op 4 May 2017

Categorie: E-mail, Websites

Hierbij informeren wij u dat wij de komende weken migraties gaan uitvoeren naar ons nieuwe platform van AShosting. Dit betekent dat alle servers van Watsnel naar AShosting worden verhuisd, hetgeen voor u betekent dat alle abonnementen welke op deze servers staan, naar AShosting worden gemigreerd.

Watsnel is overgenomen door AShosting en sinds het besturingssysteem van onze servers bij Watsnel niet meer voldoet aan onze wensen, hebben wij gekozen om onze klanten over te plaatsen naar ons nieuwe platform bij AShosting.

Wat zijn de gevolgen voor mij en mijn website?

Er zijn een aantal aspecten welke u dient te controleren:

  • Maakt uw website gebruik van PHP?
  • Maakt uw website gebruik van een CMS?
  • Maakt uw website gebruik van Sitebuilder?

Indien u geen van de bovenstaande vragen met ja beantwoord, hoeft u niets te doen. U zult slechts van ons op de hoogte worden gesteld wanneer uw domeinnaam en website verhuisd zal worden en wanneer deze tijdelijk offline zal zijn. Als alles is overgeplaatst krijgt u nieuwe inloggegevens. Bij de verhuizing worden de diensten met een jaar vernieuwd. De facturen die hieruit voortvloeien zullen wij crediteren.

 

Indien u gebruik maakt van PHP:

Als u uw website in de afgelopen twee jaar niet heeft geüpgraded of gepatched, is de kans groot dat deze niet goed zal functioneren onder php 5.6. Wij willen u dan ook vragen om een controle uit te voeren of uw website volledig php 5.6 compatible is.

 

Indien u gebruik maakt van een CMS:

 

Eigenaren van CMS software als Joomla, Wordpress, OsCommerce, Magento en andere, raden wij aan goed te controleren of deze zal werken. Verouderde systemen zullen veelal niet meer werken omdat de manier waarop deze zijn geprogrammeerd niet langer wordt ondersteund in php 5.6. Tevens vormt oudere CMS software een groot risico te worden gehacked en misbruikt door spammers of malware verspreiders. Het up to date houden van uw websoftware is dus altijd een goed idee.

 

Hoe weet ik of mijn CMS versie PHP5.6 compatibel is?

 

Kijk welke versie CMS uw website gebruikt en kijk op de site van de maker van het CMS bij requirements welke versie PHP benodigd is.
Magento 1.4 en lager, Joomla 1.5.15 en lager, Drupal 6.18 en lager, en Wordpress 2.8 en lager, oscommerce 2.2.x en lager zijn niet compatibel met PHP 5.3. 

 

Tot wanneer heb ik om uw website PHP 5.6 compatibel te maken?

Vanaf 01 juni worden de servers gemigreerd naar AShosting. De websites die niet aan de PHP versie voldoen zullen foutmeldingen gaan geven.

 

Indien u gebruik maakt van Sitebuilder:

 

Zoals ook in eerder nieuwsbrieven door ons aangegeven zou er ooit een tijdstip komen waarop SItebuilder niet meer zou verder bestaan. Voor onze Sitebuilder-klanten is dit tijdstip helaas aangebroken. U zult na de migratie geen gebruik meer kunnne maken van de Sitebuilder applicatie, hetgeen betekent dat u geen wijzigingen meer kunt aanbrengen aan uw website. Uw website zal online zijn, echter niet mogelijk om aan te passen.

Wij adviseren u om alvast op zoek te gaan naar een nieuwe applicatie waarmee u uw website kunt gaan maken. Wij adviseren hierbij een CMS zoals Wordpress.

Mocht u zelf geen ster hierin zijn, hebben wij een aantal adressen welke wij kunnen adviseren waar u terecht kunt voor ondersteuning voor uw nieuwe website:

  • Virunga Webdesign (www.virunga.nl)
  • Flowingweb (flowingweb.nl)
  • Pixel Q (Pixelq.nl)

 

Kort Samengevat:

U krijgt van ons:

  • een vernieuwd platform met meer mogelijkheden
  • een jaar gratis hosting
  • telefonische support

 

Mocht u nog vragen hebben, gelieve contact op te nemen met onze klantenservice voor meer informatie: klantenservice@watsnel.nl